Att hitta en partner…..

24 maj, 2018

Jag såg det tydligt i höstas. Jag är inte gjord för att jobba själv. Då stod jag inför två val, antingen fick jag söka efter en partner eller så fick jag tänka om kring mitt företagsbyggande. Jag valde det första.

Att starta

Att starta upp en verksamhet är inte lätt. Inte nog med att man ska ha en idé, idén ska dessutom stötas och blötas tills den blir en bra och bärkraftig affärsidé. Och det gör man inte själv, i alla fall inte jag. Och säga vad man vill om familj och vänner. Hur måna de än är om att hjälpa till och hur intresserade de än är av ens idéer så tar det stopp någon gång. De har ju egna saker att ta hand om och egna jobb att sköta.

Att leta

Det var min situation i höstas. Jag hade en grymt bra affärsidé men jag behövde någon att samarbeta med. Någon som brann för samma sak. Så jag började leta på internet. Jag läste bloggar, sökte på företagsnamn och letade efter artiklar kring ämnet jag brann för. Och min man som hjälpte mig fick napp först: – ”Kolla in det här, Mia. Det här måste du läsa”. Artikeln handlade om mitt ämne, och jag kände genast att jag och artikelskrivaren hade något gemensamt.

Att testa

Nästa dag ringde jag henne, numret hittade jag på nätet. Två timmar senare hade jag haft ett fantastiskt trevligt samtal med en som var insatt i ämnet. Men inte nog med det, jag hade även fått namnet till en annan person som uppenbarligen hade samma tankar som jag.

Jag tog kontakt med den nya kontakten, Tomas, och några veckor senare hade vi samtalat i många timmar över Skype. Vi hade stött och blött tankar, vi hade lyssnat in varandra och vi hade konstaterat att vi hade samma värdegrund. Vi bestämde att jag skulle komma ner några dagar till Västsverige där han befann sig för att se hur vi kunde ta detta vidare.

Att våga

Jag åkte ner på vinst och förlust med ett öppet sinne. Min tro var dock att det var jag som mest behövde en partner. Men när jag var där och i våra samtal så blev det tydligt att vi båda behövde den andra för att komma vidare. Våra samtal väckte idéer till liv hos Tomas. Idéer han hade haft under lång tid men av olika anledningar lagt på hyllan. När jag nu kom in med mina tankar så började de spira igen. Vi insåg att vi inte bara behövde varandra för att komma vidare, vi såg tydligt att 1+1 skulle bli 3, om inte 5 😉

Att satsa

Så det som från början kändes märkligt, att försöka hitta en partner att bygga ett företag med, visade sig både gå enklare och snabbare än vad jag kunnat tro innan. Men egentligen är ju skillnaden inte så stor från alla som söker en kärlekspartner. Där måste ju saker också stämma för att det ska ”klicka”. Men som vi alla vet så kan det ju ta kortare eller längre tid och annat måste ju stämma också, som att timingen är rätt.

Att vinna

Sex månader senare är vi nu mitt upp i att färdigställa det vi påbörjade där i november, nu med en tredje partner. Vi ser verkligen att vi tillsammans skapar något vi inte kunnat göra på egen hand. Inte bara det att själva innehållet i det vi gör blir bättre. Jag är dessutom övertygad om att det inte ens skulle blivit av om vi inte hade gjort det tillsammans.

Så nu undrar jag hur du ser på det här med partnerskap och tillsammans? Har du liknande erfarenheter eller har du hittat andra vägar att gå?!
Rikedomspodden #140 – Prylar 3: Lennart & Niklas
Rikedomspodden #138: Prylar 2 – Charlie & Lennart
Rikedomspodden 137: Prylar 1 – Pia & Johan