Investera i en personlig kickoff, det kan vara din bästa affär

13 december, 2017

I veckans avsnitt av Rikedomspodden #11 så tar Charlie och jag upp värdet och syftet med att själv skapa en kickoff. Vad är en kickoff? Hur man kan tänka kring kickoff, vad man kan göra vid en kickoff. Det börjar ofta med en fråga som, vad vill jag och varför? eller vad vill ”vi” tillsammans? Inte helt lätta frågor men ack så viktiga. Vi lovade också att lägga ut en princip karta, så var så god.

Jag kommer ihåg när jag träffade min man Lennart, som också är min kollega i de företag som vi driver tillsammans idag. Detta var ca 18 år sedan och jag hade varit singel i några månader och trivdes mycket väl med mitt liv.

Lennart som var en mycket skicklig coach redan på den tiden ställde en fråga som fick mig ut ur min trygghets zon. Han frågade vad gör du om 5 år Pia, vad har du för ambitioner? Jag hade inget svar och jag blev arg på honom 🙂 Jag förstod inte vad det var för fel att leva bara här och nu, då har jag ju koll och kan påverka.

Nu kan jag le åt detta och vara honom mycket tacksam för den frågan. Nu kan jag ha kontroll och påverka inte bara här och nu utan också i framtiden. Det känns toppen.

Så här kan en vägkarta bli till

Jag vill här dela med mig från våran gemensamma vägkarta som vi valt att kalla den. Vad är det som är viktigt i vårat partnerskap och vad vi vill tillsammans och när det skall ske eller uppfyllas.

När väl ”vägkartan” är klar så kickar vi off den. Vi skapar energi och passion så att vägkartan får fart och energi. Så gjorde vi!. Du kan naturligtvis skapa en kickoff som heter ”skapa våra mål” ”början på vår vägkarta” mm.

Den här bilden representerar våra gemensamma principer som vi skapat för oss i vårt äktenskap.

Detta arbete som vi gjorde 2004, har hjälpt mig många gånger då jag varit ur eller tappat energi i vårt partnerskap. När jag tar fram denna deklaration så blir jag glad, tacksam, varm och energisatt.

Bjud in en viktig person i ditt liv

Har du ingen livspartner så går det bra och jobba med en vän, kollega eller familjemedlem. Det är jätte viktigt att ha någon som du får dela detta med.

Hoppas att jag lyckats inspirera dig till att själv identifiera dina eller era principer för partnerskap.

 
Rikedomspodden #125: Ombytt till matchen 1 – Johan & Lennart
Rikedomspodden #124: Berikande Resurser 3 – Niklas, Pia & Johan
Rikedomspodden #121: Engagemang 3 – Niklas, Pia &  Johan