Tacksam att ingå i en tribe…

26 juli, 2018

Everyone has an opportunity to start a movement – to bring together a tribe of like-minded people and do amazing things. Seth Godin

Seth Godins bok “Tribes” är en klassiker. Och för oss som vill förändra världen till en bättre plats är den en bibel.

Att skapa en tribe

Jag hörde om boken för drygt ett år sedan av min kollega här på Ett rikare liv, Jan Bolmeson. Boken dök därefter upp i diskussioner inför skapandet av ”Ett rikare liv”.

Vi ställde oss frågan ”Hur och vem kan skapa en tribe?” Vi såg ganska snart att vi hade det viktigaste. Vi hade ett ”manifesto”, ett motto.  Vårt motto är att skapa en samlingsplats för människor som vill ha ett rikare liv, som är redo att göra förändringar för att nå dit och som ser värdet av att göra det tillsammans med andra.

Och vi hade början till en tribe. Alla de människor vi mött under Balansekonomis utbildningar. Och alla de andra vi kände som aktivt söker efter sammanhang att växa och som ser vikten av personlig utveckling.

Du ingår i vår tribe!

Med ett motto och en tribe var det vår skyldighet att starta det här sammanhanget som Ett rikare liv utgör. Och jag är så tacksam för att vi gjorde det. Allt engagemang på FB-sidan, alla interaktioner med människor som lyssnar på våra poddar och läser våra artiklar vittnar om att vi behövs.

Du som läser det här har ju hittat hit av någon anledning och vi skulle vilja säga att du är en del av vår tribe. Och vi är så glada och tacksamma för att du är här. Vi tror nämligen att världen blir en bättre plats om var och en tar sitt ansvar för att skapa sig ett rikare liv.

Jag ingår i en tribe!

Tack vare att jag under de senaste åren har varit med i Balansekonomis tribe, och numera även i Ett rikare livs tribe, har jag fått en ny syn på vad jag själv kan åstadkomma.

Så här står det på baksidan av Seth Godins bok:

If you have a passion for what you want to do and the drive to make it happen, there is a tribe of fellow employees, or customers, or investors, or readers, just waiting for you to connect them with each other and lead them where they want to go.

Seth Godin skriver också så här :

One person can change an industry. The only thing holding you back from becoming the kind of person who changes things is this: lack of faith. Faith that you can do it.

Min egen dröm

När jag läste citaten ovan för ett år sedan fick jag närapå en uppenbarelse. Eller ett slag i magen kanske är mer rätt beskrivning… Jag kände i varje cell att det var dags att göra slag i en sak jag har funderat över under lång tid men inte riktigt vågat. Min dröm att hjälpa människor att få en EGEN koll på sin ekonomi, istället för att bara lite på ”råd” från banken eller andra institut. Att aktivt kämpa för att den lilla människan, genom och struktur, kan skapa sig ett liv där man vet vilka beslut som man tar och varför, och därigenom inte behöva känna sig varken lurad eller i händerna på företag som vill tjäna pengar.

Den här drömmen jag hade som tidigare stått tillbaka på grund av en upplevd rädsla att inte göra det tillräckligt bra, att inte kunna tillräckligt mycket eller att våga satsa.

Seth Godins citat om att ändra en industri, ihop med den trygghet jag kände i att tillhöra den här triben, var det som behövdes för att jag själv skulle våga ta steget.

Som Seth Godin skriver så GÅR det ju att förändra en industri. Det har aldrig varit så lätt att nå ut till så många som idag. Så jag tog chansen och startade upp den verksamhet som nu håller på att ta form. Där jag och mina partner har som mål att hjälpa människor att stå emot yttre påverkan och att därigenom uppleva större frihet…

Att ta möjligheter

Jag är otroligt tacksam, varje dag, för att jag vågar följa min dröm. Och jag är tacksam för att jag tillhör den tribe som Ett rikare liv ger mig. Bara det är allt värt, utan att veta någonting om framtiden.

För om vi inte kämpar för det vi tror på, vem ska då göra det? Bidrar vi då till Ett rikare liv för själva och för andra? Citat Seth Godin:

[Too many] people ignore the opportunity to lead because they are “sheepwalking” their way through their lives and work, too afraid to question whether their compliance is doing them – or their company any good.

Om du har möjlighet att göra förändring, ta då tacksamt emot den möjligheten och bara kör!

PS Vad tänker du om det här med att ingå i en tribe? Gå in och diskutera i Facebook-gruppen Ett rikare liv. Vi ses där!
Rikedomspodden #140 – Prylar 3: Lennart & Niklas
Rikedomspodden #138: Prylar 2 – Charlie & Lennart
Rikedomspodden 137: Prylar 1 – Pia & Johan